Linneas kardemummakaka

Förra veckan var vi hemma hos min kompis Linnea som hade styrt upp en bildquiz. Hon bjöd då på denna försvinnande goda kardemummakaka och den blev direkt en favorit hos mig. Bad att få receptet och bakade den till ett styrelsemöte igår och ja, ni ser ju att den var populär.

Du behöver:
50 g smör
2 dl mjölk (eller gräddmjölk)
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
lite kanel
råsocker eller pärlsocker

Gör såhär:
Smält smöret, ta av från plattan och häll i mjölken och kardemumma + kanel. Rör ihop socker, mjöl, bakpulver i en bunke. Häll över vätskan och rör ihop till en smet. Häll i smord och bröad form, strössla över lite råsocker eller pärlsocker och ytterligare lite kanel. Grädda i 175-200 grader ca 30 min. Känn med en sticka så att kakan är klar. Den börjar även lossna från kanterna när den är färdig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *