Kesoplättar

Kvällens kvällsmat och morgondagens lunchlåda blir dessa kesoplättar. Har aldrig testat att göra sådana förut, men de ska ju vara hyfsat nyttiga. Blev faktiskt förvånad över hur goda de faktiskt var. Till det, lite äppleskivor stekta i kanel. Supergott! Använde Fiber Husk som finns i den glutenfria bakhyllan i mataffärerna. Inget hokus pokus som jag trodde utan helt enkelt nermalet psylliumfrö. Funkar framförallt bra för att binda ihop glutenfria degar.

För två portioner behöver du:
250-300 g keso eller lättkeso
2 ägg
1 msk fiber husk
2 små svenska äpplen
kanel

Gör såhär:
Mixa ihop keso, ägg och fiber husk med en mixer eller i en matberedare. Låt stå och svälla i några minuter. Hetta upp en stekpanna med smör, rulla smeten till bollar och platta ut i pannan. Låt steka på låg värme några minuter, vänd när de börjar stelna på ytan. Låt steka någon minut till. Kärna ur och skiva äpplena, stek dem i lite smör och pudra över kanel. Låt steka tills de blir lite mjuka. Servera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *