Festliga snittar med räkröra

Den här förrätten var ganska enkel att göra. Det går även att förbereda den ett tag innan man ska äta vilket är ett plus. Röran blir nog bara godare om den får stå till sig lite i kylen. Idén fick jag från Kryddburken som gjorde samma grej fast med laxröra istället. Hade egentligen velat göra stjärnformade men hade tydligen ingen stjärnform.

Du behöver:
1 rulle smördeg
1 ägg
sesamfrön
200 g räkor
1 ½ dl vispgrädde
½ dl majonnäs
1 dm gurka
½ tomat
1 liten schalottenlök
dill
citronsaft
salt, peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut rullen med smördeg på en plåt. Stansa ut önskade former. Pensla med ägg, strö över sesamfrön och grädda i ugn ca 10-15 min. Låt svalna, dela på hälften och lägg i räkröra.

Räkröra
Vispa grädden löst, blanda ner majonnäs och citronsaft. Kärna ur och finhacka gurkan, finhacka även tomat och schalottenlök och blanda ner det i grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ner räkor och dill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *