Serranoskinka med gorgonzolabakade fikon

Gorgonzola är italiensk grönmögelost i sin godaste form. Många har säkert ätit den på ostbrickan tillsammans med frukt eller marmelad. Här ville jag dock testa att äta den på fikon. Hur ska då fikon smaka? Enligt frukthandlaren ska de vara mjuka och svampiga när man tar i dem, då är de tillräckligt mogna. Själv trodde jag inte att man kunde äta skalet, men det kan man. 🙂

Du behöver:
4 mogna fikon
60 g gorgonzola
flingsalt
ev. 1 msk balsamvinäger & 1 msk honung
4 skivor serranoskinka

Gör såhär:
Skölj fikonen och dela dem i halvor, lägg dem i en ugnsfast form. Strö över lite flingsalt och eventuellt en blandning av balsamvinäger och honung, gratinera i ugn, 225 grader, ca 5 minuter. Lägg på en bädd av machésallad. Tvinna ihop skinkan och lägg i en ring på salladen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *