Beef Sandwich by Jamie Oliver

Det här är en kvällsmacka som inte går av för hackor. Efter en lyckad badmintonmatch i fredags var det skönt att göra något enkelt som ändå kändes lite lyxigt för att fira in helgen. Jag har fått lite dille på pepparrot på sistone. Om man gillar det tycker jag att man kan använda rätt mycket pepparrot i den här mackan.

Du behöver:
Ett stort ciabattabröd eller fyra små
olivolja
pepparrotsvisp
250 nötkött (jag använde ryggbiff)
salt, peppar
1 näve grillad, inlagd paprika
1 näve ruccola
1 näve färsk timjan
1 knippe färsk persilja (jag hade bara fryst)
½ msk balsamvinäger

Gör såhär:
Grädda ciabattan om den inte är färdiggräddad. Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in salt, peppar och hackad timjan. Stek köttet i grillpanna ca 2 min på varje sida för ganska väl tillagat kött. Hacka under tiden ihop paprika, persilja, balsamvinäger, lite olivolja och svartpeppar direkt på skärbrädan. Lägg upp köttet på salsan och låt vila ett par minuter. Skär sedan köttet i tunna sneda skivor. Rosta eventuellt ciabattan i stekpanna och ringla över lite olivolja. Bred pepparrotsvisp på ena sidan och lägg på ruccola. Lägg sedan på det skurna köttet med salsan och all sås som blivit på brädan. Tryck till smörgåsen, sätt eventuellt en kniv i så att det blir lättare att skära.

Torka av köttet och klappa in kryddor.

Stek köttet och låt sedan vila på skärbrädan i salsan.

Skär köttet i tunna, sneda skivor och blanda ihop med salsan.

Bred pepparrotsvisp på ena sidan och lägg på ruccola.

Lägg ihop mackan och servera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *