Butternut squash och brysselkål med kyckling

Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squash och brysselkål. För jooo, det är gott med brysselkål. Särskilt om man tillagar dem i ugnen med lite olivolja och salt. Det bästa med den här rätten var att det gick att tillaga allt på samma plåt i ugnen. Smidigt värre! Till detta blev det en pesto som jag gjorde på grevéost och de nötter som fanns hemma.

Du behöver:
1 kg kyckling
1 butternut squash
1 kg mandelpotatis
500 g brysselkål
salt, peppar
torkad timjan
1 kruka basilika
1 näve nötter
1-1 ½ dl olivolja
50 g lagrad ost
1-2 klyftor vitlök
citronsaft eller skal

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan, gröp ur och skär i skivor. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Ta eventuellt bort de yttre bladen på brysselkålen och halvera dem. Lägg allt på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Lägg på kycklingen och krydda även den. Tillaga i ugnen 20 min och sänk sedan värmen till 175 grader och tillaga i ytterligare 10-15 min.

Riv osten och skala och krossa vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Skölj basilikan. Mixa ihop ingredienserna till peston med en stavmixer, tillsätt lite olja i taget och smaksätt med salt, peppar och citronskal och/eller citronsaft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *