Husmanskost

Ja, för man vågar väl inte sätta rubriken Blodpudding? Men det var precis vad det blev till lunch här idag. Blodpudding med knaperstekt bacon, lingonsylt och ett glas mjölk. Vidrigt tycker en del, men jag som ätit det som barn tycker att det är riktigt gott! Sen har vi ju argumenten att det innehåller mycket järn och att det är bra att äta fler delar av djuren än bara filéerna. Eller hur? Billigt är det också. Serveras det fortfarande blodpudding i skolmatsalarna idag förresten?

1 port.
Du behöver:
2 skivor blodpudding
2 skivor bacon
1-2 msk lingonsylt
Matfett att steka i

Gör såhär:
Skiva blodpuddingen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek på medelvärme ca 2-4 min på varje sida. Lägg i bacon och låt det steka med. Servera med lingonsylt och mjölk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *