Köttbullaaar

Vissa dagar måste man bara ha köttbullar! Vi har alltid frysta köttbullar som man köper i frysdisken hemma. Funkar bra vid stressiga tillfällen till lite makaroner. Men det går ju inte att jämföra med hemmagjorda. Får dock erkänna att jag ännu inte bemästrat denna rätt det brukar bli lite olika konsistens och sen blir de inte alltid så runda heller. Har dock slutat att steka dem och lagar istället till dem i ugnen. Detta receptet är på ett halvkilo men passa på att dubbla det när du ändå är igång. Då kan man ju frysa in egna istället. 🙂

Du behöver:
500 g blandfärs
½ gul lök
1 dl ströbröd
2 dl grädde eller gräddmjölk
1 ägg
salt, peppar
ev. kryddpeppar
ca 50 g smör till stekning

Gör såhär:
Rör ihop ströbröd, grädde och ägg. Riv löken och blanda ner tillsammans med färsen. Blanda ordentligt och forma till runda bullar. Lägg en klick smör i en långpanna och ställ in i ugnen. Låt smälta och ta sedan ut den igen. Lägg köttbullarna på plåten och stek dem ganska högt upp i ugnen i ca 10 min. Rugga lite på plåten så att de rullar över på en annan sida. Ibland kan man få hjälpa till med en stekspade. Stek ytterligare några minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera med kokt potatis eller potatismos, brunsås och lingonsylt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *