Hamburgare

Gårdagens middag blev snabbmat i egen tappning. Köpte det mesta färdigt men kunde inte med att köpa färdiga burgare när det är så lätt att göra själv. Nästa gång blir det nog egna klyftpotatis också hellre än dessa färdiga från Garant.

Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar

Hamburgerbröd
Dressing, ketchup
Sallad, tomat, lök
Ev. cheddarost

Gör såhär:
Rör ihop ägget med salt, peppar och sambal oelek. Blanda ner köttfärsen. Skölj en skärbräda med kallt vatten och forma färsen till runda bollar. Platta ut varje boll till önskad storlek och skåra hamburgaren med en kniv. Stek på medelvärme i en grill- eller stekpanna. Servera i hamburgerbröd med ketchup, dressing och grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *