Kärleksmums

Är det snart dags för eftermiddagsfika på jobbet? Då kanske man kan få fresta med lite kärleksmums? 🙂 Kärt barn har ju som bekant många namn och vissa kallar dessa för snoddas. Hur som helst är det en bra mjuk kaka om man ska baka till många och här blev det två plåtar idag. En är till kvällens utbildning och en åker ner i frysen för fikagäster.

Du behöver:
5 ägg
4 dl socker
4 ½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör

Glasyr:
75 g smör
4 dl florsocker
½ dl kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1-2 dl kokos

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao. Rör försiktigt ner det i smeten och tillsätt smör och vatten. Häll smeten i en smord långpanna eller använd bakplåtspapper. Grädda ca 15-20 min i mitten av ugnen, det gör ingenting om den är lite kladdig. Låt svalna. Smält smöret till glasyren och rör i övriga ingredienser. Bred glasyren över kakan och strössla över kokos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *