Mjuk pepparkaka i långpanna

Jag vet att det inte är jul än, men det är ju i alla fall november och en liten mjuk pepparkaka kan man väl få baka ändå? 🙂 Blev faktiskt inte så lite heller utan en rejäl långpanna full med kaka. Så vänner, nu är det bara att komma förbi på fika! 😉

Du behöver:
250 g smör
6 1/2 dl yoghurt
6 1/2 dl socker
9 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 ½ påse pepparkakskryddor
250 g smör
2-3 matskedar lingonsylt

Frosting:
2 askar färskost (á 200 g)
200 g smör
4-5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 näve lingon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Rör ihop yoghurt och socker till en jämn smet. Blanda i mjöl, bikarbonat och pepparkakskryddor (om du vill kan du röra ihop dessa i en separat skål först så att allt blandas ordentligt). Rör i lingonsylten och smöret. Häll smeten i en smord långpanna, eller använd bakplåtspapper. Grädda i ca 30 min. Låt kakan svalna. Rör ihop smör med färskost, florsocker och vaniljsocker. Bred frostingen över kakan. Dekorera med lingon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *