Maritas flarntårta

Det här kan vara ett av de godaste bakverk jag vet på sommaren. Första gången jag åt den var när vi hälsade på en kompis på Öland vars mamma Marita serverade den med blåbär emellan. I helgens flarntårta blev det däremot hallon men det funkar såklart med vilka bär man vill.

Du behöver:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 ½-2 tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl grädde
150 g smält smör

2 dl grädde + bär till garnering

Gör såhär:
Rör samman alla ingredienser i en bunke. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna, grädda i 225 grader ca 9-10 min. Passa så att den inte bränns, den ska bara bli gyllenbrun. Ta ut kakan ur ugnen och dela den på mitten. Låt kallna (den blir hård). Vispa 2 dl grädde och lägg mellan bottnarna tillsamans med bären. Tårtan är godast om den får stå till sig lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *