Rullader

Tänker ni också att lövbiff kan bli rätt segt? Det har i alla fall jag alltid tänkt men eftersom många hävdar att det helt enkelt har med tillagningstiden att göra så gav jag mig på att göra rullader igår. Det här är superlätt eftersom man bara behöver bre lite färskost på rulladerna och sen rulla ihop dem. Efter att ha bräserat dem i knappt en timme blev de inte alls sega! 🙂 En god helgmiddag!

Lövbiff rullader

Du behöver:
500 g lövbiff
200 g färskost (jag använde Créme Bonjour vitlök)
5-10 tandpetare
2 kg potatis
3 dl grädde
salt
vitpeppar, svartpeppar
ev. riven ost

Gör såhär:
Börja med gratängen. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Lägg skivorna i en gratängform, varva med salt och vitpeppar. Häll i grädde och strö eventuellt över lite riven ost. Tillaga i ugnen tills potatisen blir mjuk. Håll sedan varm till servering (t.ex. sänk ugnens temperatur eller låt stå på eftervärme). Gör rulladerna under tiden som gratängen är i ugnen. Bred ut skivorna av lövbiff på en skärbräda, bred på färskosten, salta och peppra. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Om skivorna är väldigt stora kan du dela dem och göra mindre rullar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg. Slå sedan i vatten i pannan (ca 1,5 dl) och låt dem bräsera (utan lock) i 45 min-1 timme. Servera med potatisgratäng och valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *