Club Sandwich-tårta

Nu inför påskbufféer och examensfester vill jag tipsa om den här underbart goda smörgåstårtan! Receptet hittade jag i Buffé nr 3 och tårtan går i amerikansk stil, fylld med en krämig röra av kyckling och bacon och täckt med ett lager av philadelphiaost. Helt enkelt en tårta som kan få vilken smörgåstårts-motståndare som helst på fall! 😉

Du behöver:
18 skivor grovt formbröd (t.ex. Rasker)
1 grillad kyckling
2 paket bacon
3-4 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 tsk dijonsenap
10 soltorkade tomater
1 dl hackad gräslök (funkar med fryst)
400 g färskost (t.ex. Philadelphia)

Gör såhär:
Stek baconet, låt rinna av på hushållspapper och hacka det. Plocka köttet från kycklingen och skär det i små bitar. Strimla soltorkade tomater. Blanda matyoghurt, majonäs, senap, gräslök i en bunke och rör i kyckling, soltorkade tomater och 2/3 av baconet. Spara resten till garnering. Kantskär eventuellt brödet och lägg ut sex skivor på ett fat. Lägg på hälften av röran och sen sex brödskivor till. Lägg på resten av röran och brödskivorna. Täck med plastfolie och låt den stå till sig i 3-4 timmar. Bred färskost på tårtan och dekorera med bacon, rucola och körsbärstomater. Servera och njut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *