Kyckling med currysås

Den här veckan har jag inte hunnit laga så mycket mat. Har mest suttit med huvudet i olika böcker eftersom det är tenta imorgon. Men efter att ha blivit bjuden på god mat hela helgen kände jag att jag behövde få ställa mig och röra i kastrullerna. Ibland är det så avkopplande att laga mat! Idag blev det kyckling i currysås och receptet räcker till 6-7 portioner. Gott om mat till lunchlådorna med andra ord.

Du behöver:
1 kg kyckling (frysta filéer)
2 gula lökar
1 äpple
3 tsk curry
3-4 msk mjöl
8 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 dl grädde
ris
salt, peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form och lägg i kycklingfiléerna. Pensla/häll på lite olja och salt och peppar. Tillaga i ugnen ca 45-60 min. Skär eventuellt i kycklingen för att se att den är genomstekt och att saften inte är rosa. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Finhacka löken och äpplet. Fräs i en stor stekpanna tillsammans med curry. Pudra över mjöl. Rör i vatten, lite i taget och låt koka upp. Tillsätt buljongtärningar. Runda av med lite grädde. Skär eventuellt kycklingen i skivor och lägg ner dem i den färdiga såsen. Annars kan du servera kycklingen vid sidan om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *