Gräddtårta med jordgubbar

Här kommer receptet på tårtan som jag bakade igår. Att mixa färska jordgubbar är mycket godare än att använda sylt! 🙂 Och egentligen är det godast att använda hemgjord vaniljkräm men i den här tårtan använde jag vaniljvispen som blev över från rabarberpajen häromdan.

Du behöver:
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

3-4 dl vaniljkräm (hemgjord eller pulver + mjölk)
3-4 dl färska jordgubbar och jordgubbar till dekoration
3-5 dl vispgrädde

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen ca 30 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun. Prova med en sticka för att kontrollera att den inte är kladdig inuti. Låt svalna, ta ut den ur formen och låt den sedan kallna (t.ex. på galler).

Mixa jordgubbarna med lite socker i en matberedare (alt. mosa). Vispa ihop vaniljkrämen. Vispa grädden. Skär tårtbottnen i tre delar. Lägg vaniljkräm i botten och jordgubbarna på nästa lager. Bred vispgrädde över tårtan, dekorera med spritsad grädde och skivade jordgubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *