Helgmiddag: fläskfilé, ugnsrostad färskpotatis och getostkräm

Igår kände jag för att göra något som sköter sig själv i ugnen så det blev denna improviserade helgmiddag. Även om det är några förberedelser med att koka upp potatisen och bryna fläskfilén så är det ganska lättlagat och getostkrämen kan man ju röra ihop några timmar innan matdags. Jag testade även Santa Marias kryddrub som man skulle gnida in köttet med och den var riktigt god. Jaa, gött blev det! Testa själva! 🙂

Du behöver:
1 kg färskpotatis
1 fläskfilé
1 påse BBQ Rub Allround
150-200 g getost (t.ex. Kolibrie Chèvre)
2 dl crème fraiche
½ äpple
1 tsk honung
salt, peppar
rapsolja

Gör såhär:
Skrubba potatisarna. Lägg i kastrull med vatten och låt koka upp. Ta av från värmen och låt stå med locket på i fem minuter. Putsa fläskfilén och lägg den i en plastpåse. Gnid in den med kryddblandningen. Bryn fläskfilén i smör i en stekpanna. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på potatisarna (dela dem som är stora) och fläskfilén. Ringla rapsolja över alltsammans och salta potatisarna. Tillaga i ugnen, 225 grader, ca 30 minuter. Känn med en sticka så att potatisarna är klara. Mosa getosten med en gaffel (ta eventuellt bort kanten runt osten), blanda med rivet äpple, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *