Éclairs, den nya baktrenden?

Vi kan väl vara ganska överens om att cupcakes och macarons har dominerat i bakverksväg de senaste åren? Likaså har bakverken blivit mindre i storlek. Tidigare ville man dela på en stor kanelbulle eller chokladboll medan det nu verkar räcka med något litet och sött som avslutning efter maten. Åtminstone vill man nog hellre ha flera och olika bakverk än ett stort?! Något som verkar vara populärt just nu är de franska bakverken Éclairs. En avlång bakelse av petit choux-deg med fyllning av choklad eller kaffekräm. Det är visserligen inget nytt bakverk, men trender kommer ju och går. Hittade ett klipp på YouTube och visst ser de goda ut? Det skulle vara kul att baka dessa någon dag. Någon som provat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *