Biscotti

Bakade lite biscotti häromdagen. Receptet hittade jag hos Söta Saker och det är fiffigt eftersom man kan smaksätta med vad man vill, t.ex. choklad, polkagris eller saffran. Själv ska jag nog testa med lite kardemumma nästa gång.

Du behöver:
100 g flytande smör (eller smält)
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hackade mandlar eller mandelspån eller valfri smaksättning

Gör såhär:
Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade mandlarna eller mandelspånen. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt.

Läs mer: http://sotasaker.com/biscotti/#ixzz2CfQHGSuP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *