Bruschetta

I fredags testade jag att göra bruschetta utifrån ett recept från boken Under Valnötsträdet. De blev väldigt goda och passar bra som förrätt eller tilltugg.

Du behöver:
4 skivor bröd (t.ex. lantbröd/surdegsbröd)
4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
½ vitlöksklyfta
olivolja att ringa över bröden
salt, peppar
basilika

Gör såhär:
Kärna ur och hacka tomaterna fint. Blanda ihop med olja, vinäger, salt och peppar. Låt röran dra en stund. Rosta bröden i brödrost eller torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Gnugga en halverad vitlöksklyfta på brödskivorna och ringla sedan över olivolja. Lägg på tomatröran och lite hackad basilika. Servera som förrätt eller tilltugg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *