Prinskorvspaj

Den här pajen gjorde jag på rekordtid i eftermiddags så jag skulle inte säga att den är tillagad med kärlek, men den blev ganska god ändå. Kanske en bubblare till julbordet?

Du behöver:
Deg:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk kallt vatten

Fyllning:
1 lök
1 tomat
10-15 prinskorvar
3 ägg
2,5 dl gräddmjölk
2 dl riven ost
salt, peppar
1 krm rosmarin

Gör såhär:
Skär smöret i kuber, arbeta ihop med mjölet till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i pajform och nagga. Låt vila ca 30 min i kylskåp. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva lök och tomat och riv osten. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt ost, salt, peppar och rosmarin. Lägg tomat och lök i botten av pajen, lägg i korv och häll sedan på äggstanningen. Tillaga ca 30 min i ugnen, tills äggstanningen har stelnat. Låt stå någon minut efteråt. Servera med sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *