Kladdkaka med Dumle

Du behöver:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
ca 20 Dumlekolor
Smör och ströbröd till formen

Gör såhär:
Hacka Dumlekolorna smått. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet. Rör sedan i hälften av Dumlekolorna. Bre ut smeten i smörad och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 min. Ta ut kakan och lägg över resten av de hackade Dumlekolorna. Grädda ytterligare ett par minuter tills kolan smält. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna i formen. Servera med en klick lättvispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *