Lax i krämig sås

Ikväll hade vi besök av några kompisar som bor i samma hus och huset intill. Himla prima att ha sina vänner så nära! Till middag blev det lax i en god sås, mycket sås ska det va! Testade att blanda crème fraiche med mjukost och det blev faktiskt en hit. Sen gottade vi till det med fruktsallad och glass till efterrätt.

Du behöver:
4-6 laxfiléer
1 purjolök
5 dl crème fraiche
2 dl mjukost (t.ex. Kavlis Gouda)
2 msk fond (fisk, hummer eller skaldjur)
saft från ½ citron
ev. ½ dl mjölk
citronpeppar
dill & citronskivor till garnering

Gör såhär:
Skala och koka potatis. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i kuber och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med citronpeppar. Hacka purjolöken och strö den över fisken. Rör ihop crème fraichen med mjukost, fond, citronsaft och eventuellt lite mjölk. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen ca 25 min. Garnera med citronskivor och dill. Servera med potatis och sallad.

Fruktsallad till efterrätt

Ett päron, ett äpple, en banan, en apelsin, en bit vattenmelon. Skala, hacka och så var det klart! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *