Spaghetti Carbonara

En av de godaste och enklaste pastarätterna jag vet är Carbonara. Dessutom kan man äta det mitt i veckan eller vid lite festligare tillfällen och i fredags passade det extra bra att slänga ihop några portioner för att sedan ta helg.

Du behöver:
4 portioner spaghetti
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 paket bacon
2 ½-3 dl grädde
1-2 äggulor
svartpeppar
ev. riven parmesan

Gör såhär:
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna med höga kanter tills den svettas och blir genomskinlig. Fräs ner bacon och stek det tills det nästan är knaprigt. Låt lök och bacon rinna av på hushållspapper. Lägg tillbaka det i pannan och krydda med svartpeppar, häll på grädden, låt puttra. Rör ner äggulorna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.  Rör ihop såsen med pastan och servera med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *