Pastagratäng

Den här veckan är mina föräldrar utomlands så just nu är jag hemma i Dalsland och passar mina småsyskon. Idag när de kom hem från skolan blev det pastagratäng på gårdagens köttfärssås. Problemet med rester är ju ofta att de inte är så lockande dagen efter. Men om man gör en ny rätt av det gamla blir det lite godare tycker jag.

Du behöver:
4 port. köttfärssås
9 dl Cotelli fullkornspasta (eller annan sort)
1 tomat
Några skivor ost

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen men dra ner någon minut på koktiden. Häll av. Sätt ugnen på 200 grader, smörj en ugnsform. Varva pasta med köttfärssås i formen. Skiva tomaten och lägg den i formen. Skiva över lite ost och gratinera 10-20 min tills osten smält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *