Pepparkaksrulle med saffranskräm

Igår var jag bortbjuden på middag till en kompis för att fira att vi var klara med en kurs. Hon hade fixat citronrisotto med sojabullar, köttbullar och brysselkål. Supergott! Tog även med mig denna pepparkakskryddade rulltårta med saffranskräm. Hittade receptet på Kryddburken, min ständiga inspirationskälla.

Du behöver:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl (alt. 2 dl vetemjöl)
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver

2,5 dl kesella (10%)
1 ask philadelfiaost (200 gram)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt 0,5 gram saffran (malen)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Blanda ihop mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ca 10-15 min. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till saffranskrämen och bred den på kakan. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Skär i bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *