Fett?

Jaha, jag fortsätter att nörda ner mig i näringsberäkningar men lagar inte så mycket mat. Äter ur kyl och frys på rester och har inte riktigt tid även om inspirationen börjar komma i takt med våren. Gjorde en liten presentation om fett förra veckan som jag lägger upp här. Den handlar om Livsmedelsverkets kostråd att man ska använda olja eller flytande margarin i matlagningen. Ibland tar jag olja att steka i och en klick smör för smakens skull. Generellt sett äter vi svenskar ganska lagom mängd fett men vi skulle behöva byta ut en del av det fettet vi äter mot nyttigare alternativ, såsom omättat och fleromättat fett. Många är rädda för att använda margarin pga att man tror att det innehåller massa skit, ibland hör man till och med att det ska finnas plastkulor. Men det låter väl ganska långsökt att något sådant skulle få förekomma? Läs gärna mer om margarin i skolan här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *