Linneas limpa

I eftermiddags var jag hemma hos min kompis Linnea och hennes fina bebis som jag skrev om i våras. Linnea och jag har pluggat HKK ihop en termin och nu har vi även dragit igång en kör ihop med några andra kompisar. Hur som helst när jag klev in i hennes hall förut så luktade det nybakat bröd i hela lägenheten för hon hade precis bakat jättegoda filmjölkslimpor. Så jag frågade om hon ville gästa bloggen med ett recept och det ville hon. 🙂 Har precis bakat en limpa här ikväll och det luktar såå gott här nu! Receptet är för två limpor men jag gjorde bara en (har bara en brödform). Då var det bara att halvera receptet men man behöver inte halvera bikarbonaten.

För två limpor:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 rivet äpple
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna och äpplet. Tillsätt filmjölk och sirap. Smörj två brödformar (t.ex. med olja) och pudra i lite mjöl. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 1,5 timme. Om bröden börjar få för mycket färg, lägg på ett bakplåtspapper och låt grädda klart. Stjälp upp på galler och låt svalna. Vira ev. in i handduk.

Linnea själv!

Kvällens limpa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *