Scones

Helgdagar är perfekta för att käka lång frukost och då tycker jag att varma scones och ett glas apelsinjuice är en riktig hit! 🙂 Klassiska scones bakas på vetemjöl men vill man ha dem lite grövre kan man använda grahams- eller rågmjöl och lite havregryn.

Du behöver:
5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
½ tsk salt
1,5 tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g tärnat smör
2 dl mjölk
1 ägg
ägg till pensling

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Vispa ihop mjölk och ägg och blanda i det i bunken. Klicka ut smeten i sex delar på en plåt. Mjöla händerna och forma till runda kakor. Skåra ett kryss på varje scones. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 10 min tills de blir gyllenbruna. Servera ljumma med smör, ost och eventuellt marmelad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *