Fisksoppa!

Fick ett önskemål om ett recept på fisksoppa och det var lite av ett sammanträffande för fisksoppa är något som jag själv har gått och varit sugen på i en hel vecka. Så det får nog bli en fisksoppa till helgen! 🙂 Här kommer ett recept som jag brukar göra, räcker till fyra-fem personer. Man kan även ha saffran i men jag brukar använda gurkmeja för färgens skull. Majs är också gott att ha i! Som tillbehör passar det bra med ett gott bröd, t.ex. vitlöksbröd, baguetter eller ostbröd. På Arlas hemsida hittade jag massa goda bröd genom att söka på bröd + ost. 🙂

Du behöver:
400 g vit fisk (sej, torsk, kolja)
300 g lax
150 g räkor
1 purjolök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche (ibland tar jag paprika/chili)
salt, peppar
timjan, basilika

Gör såhär:
Strimla purjolök och paprika, fräs i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt vatten, vin, grädde och buljong, lite i taget. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika. Låt koka upp, tillsätt crème fraiche och låt sjuda i 10 min. Skär fisken i kuber, lägg den i soppan, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna precis före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *