Vegetarisk vecka?

Ni som läser min blogg ofta vet ju att jag har ett par nyårsmål som jag försöker följa. Ett av dem är att äta mer vegetariskt så den här veckan tänkte jag försöka göra så många vegetariska val som möjligt i den mån det går. Idag har det gått hur smidigt som helst och dagens middag blev en spenat- och fetaostpaj med pinjenötter.

Du behöver:
6-7 plattor smördeg (ca 400 g, utan palmolja)
½ dl pinjenötter
400 g babyspenat
ev. 2-3 morötter
5 ägg
250 g fetaost
50 g lagrad ost (t.ex. cheddar)
skal från 1 citron
salt, peppar
cayennepeppar, malen muskotnöt

Gör såhär:
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform. Tina smördegsplattor (ev. i mikron) och lägg dem i en cirkel i pajformen så att de går upp en bit på kanterna. Rosta pinjenötterna i en stekpanna och lägg dem sedan åt sidan. Skölj spenaten och fräs ner den i stekpannan lite i taget, spenat sjunker ihop väldigt mycket när det blir varmt. Tillsätt eventuellt grovt rivna morötter. Salta, peppra och krydda med cayennepeppar och muskot. Vispa äggen i en bunke. Skölj citronen och riv skalet fint. Skär fetaosten i små bitar, riv den lagrade osten och blanda ner ostarna i äggblandningen tillsammans med citronskal och pinjenötter. Lägg spenatröran på smördegen i pajformen och häll över ägg- och oströran. Tillaga i ugnen ca 20-25 min till pajen blir gyllenbrun. Servera med grönsaker/sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *