Snabb plockmat i helgen?

Här kommer lite tips inför helgen på god plockmat att äta i TV-soffan. Det är ganska sällan vi äter framför TV:n här hemma, men på helgen kan det vara skönt framför en film eller något bra program. Den här gången blev det plockmat som går väldigt snabbt att laga (ca 30 min) eftersom jag gjorde bröd, kyckling och dadlar på samma plåt.

Man kan såklart ha vad man vill på tallriken. När det kommer till grönsaker och frukt är det bara att välja till det man gillar mest. Men detta fanns med på plocktallriken som jag gjorde: vitlöksbaguette, kycklingklubba, rökt korv, brieost, baconlindade dadlar, gul paprika, sugar snaps, cocktailtomater, melon, kex.

För 2-4 personer
Du behöver:
2 vitlöksbaguetter (jag använde Hattings)
500 g frysta färdiga kycklingklubbor (eller nygrillade i charkdisk)
10-20 färska dadlar
1 bit brieost (ca 50 g)
1 bit rökt korv
1 paket bacon
1 paprika
1 paket cocktailtomater
½ paket sugar snaps
½ galiamelon
valfri kexsort

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baguetter och kycklingklubbor på en plåt med bakplåtspapper. Dela baconet på mitten. Kärna ur dadlarna och linda in dem i en baconskiva, fäst ev. med tandpetare. Sätt in i ugnen ca 20-30 min. Skär under tiden upp grönsaker, korv och ost. Servera på ett stort fat och i små skålar. Täck gärna brödet med en handduk.

Bild på plåten innan den varit i ugnen.

Plockbricka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *