Le Village, fyra av fem bönor i betyg

I fredags var vi ute och käkade på Le Village. På restaurangens hemsida står det att de är kända för att servera god mat till sympatiska priser i ett lugnt tempo och jag kan inte annat än att hålla med.

Först leds vi uppför en knarrig trätrappa till loftet där ett bord står dukat för två. Den ruffiga miljön, alla levande ljus och den lugna musiken skapar en mysig atmosfär och ganska stora förväntningar på kvällen. Vi börjar med att beställa in varsitt glas fusk-champagne, som det står i menyn, och till det blir vi serverade nybakt bröd och någon slags bönröra med kapris. Efter en lång dag är det inte att underskatta lite bröd i väntan på maten, sådana gester får alltid plus i kanten. Menyn har ett genomgående tema av enkelhet och man får känslan av att stället drivs av ett gäng äldre män med passion för mat och vin. Det är oxfilé, rosastekt ankbröst eller entrecôte serverad med olika former av potatis. Men de serverar även en vegetarisk rätt och fisk. Vi bestämmer oss för smörstekt rödingfilé med potatismos och vårens primörer och blir inte besvikna. Fisken rentav smälter i munnen och grönsakerna har precis lagom tuggmotstånd. Till dessert beställer vi Crème Brulée med hallonsorbet och fransk chokladkaka med vispad grädde. Desserterna har ett snyggt upplägg, är lagom stora och blir en smakfull avrundning på kvällen. Sammanfattningsvis kan man säga att det är god vällagad mat utan krusiduller.

Loftet. Bild lånad från Le Village hemsida.

Fusk-champagne med nybakt bröd.

Smörstekt rödingfilé med potatismos och primörer.

Crème Brulée med hallonsorbet.

Fransk chokladkaka med vispad grädde.

Omdöme:
Le Village får fyra av fem bönor i betyg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *