Morotskaka

Här har vi en kaka som man ofta återkommer till. Personligen gillar jag när det är ganska mycket glasyr, men den ska helst inte vara för söt. Oftast brukar jag ha i lite citronsaft. Den här gången hade jag även i lite solroskärnor i smeten eftersom jag inte hade några valnötter hemma.

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
3 dl morötter (2-3 morötter)
1 dl rapsolja
2 ½ dl mjöl
1 tsk kanel
ev. ½ tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
½-1 dl solroskärnor eller hackade valnötter

Glasyr:
50 g smör
150-200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
Ev. 1-2 tsk citronsaft
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i morötter och olja, rör sedan i mjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 40 min. Om kakan blir färdig på toppen innan dess kan man lägga över ett bakplåtspapper för att förhindra att den bränns. Stjälp upp på fat och låt svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Kakan är godast när den stått en stund i kylen. Skala tunna skivor av en morot och pudra med kanel som dekoration.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *