Jordärtskockssoppa

Gårdagens middag blev soppa på en spik med focaccia. Jordärtskockssoppa brukar ju vanligen serveras som förrätt men den är rätt matig så den funkar till middag med.

Du behöver:
500 g jordärtskockor
4-5 potatisar
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 tärningar hönsbuljong
6 dl vatten
4 dl grädde
1 1/2 dl vitt vin
Salt, peppar

Gör såhär:
Skala och skiva jordärtskockor och potatis. Lägg i kallt vatten. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs även jordärtskockorna och potatisen. Häll på vinet och låt puttra någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 15 min tills jordärtskockorna och potatisen mjuknat. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt grädde och värm lite till. Smaka av med salt, vin och grädde. Servera gärna med bröd och ev. skinka/parmaskinka torkad i ugnen ca 5 min i 150 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *