Muffinssemlor

Häromdagen fick jag paket från Arla med en liten hälsning, ett förkläde, muffinsformar, en värdecheck och en kokbok. Väldigt kul att få paket och riktigt bra grejer! Provade att baka muffinsen idag och de blev väldigt saftiga och goda! En bra variant på de vanliga semlorna om man vill förlänga semlesäsongen ett tag. Behövdes bara liiite mer mandelmassa och grädde än vad som stod i receptet från början men det har jag ändrat i detta inlägg.

Du behöver:
125 g smör
1 dl strösocker
3 st ägg
12 dl kesella
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g mandelmassa
2 ½ dl vispgrädde
½-1 dl mjölk
florsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa. Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *