Müsli

Det bästa med hemmagjord müsli är att man kan välja precis vad man vill ha i. Själv tycker jag att det är gott med hasselnötter men idag passade jag på att använda mandeln som blev över sen i julas. Det är även gott att ha i lite kanel efteråt och varva med olika torkade frukter.

Du behöver:
6 dl rågflingor
4 dl havregryn
2 dl solroskärnor
100 g mandel (eller valfria nötter)
1 dl kokosflingor
3/4 dl rapsolja
½ dl rörsocker
2 dl vatten
torkad frukt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandeln eller nötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop vatten, olja och rörsocker och blanda ner i bunken. Krama gärna in fukten i grynen. Bred ut müslin på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 25-30 min. Rör om ofta så att den inte bränns! Låt svalna och tillsätt gärna lite torkad frukt, t.ex. russin, eller torkad banan. Förvara i en burk med tätslutande lock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *