Rena skördefesten

Ja, eller snudd på. Skulle bara rensa lite i kylskåpet men hittade flera olika rotfrukter. Till det blev det biffar med timjan i en skvätt grädde och en rödkålssallad med äpple i. Goda höstsmaker!

Du behöver:
2 morötter
2 palsternackor
4-5 potatisar
1 liten bit kålrot
1 rödlök
500 g köttfärs
1 ägg
½ dl ströbröd
ett knippe timjan
1 tsk senap (med pepparotssmak hade jag)
1-2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Rödkålssallad:
1/4 huvud rödkål
1 svenskt äpple
3 msk raps- eller olivolja
3 msk vitvinsvinäger

Gör såhär:
Skala och dela rotfrukterna i klyftor och stavar. Ringla över olja och salta. Sätt in i ugnen, 200 grader, ca 30 min. Vänd då och då.

Blanda ihop ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt hackade timjanblad, salt, peppar och senap. Dela köttfärsen och rör ihop med äggblandningen. Forma färsen till biffar och stek i panna på medelvärme. Vänd biffarna efter några minuter, låt steka och slå sedan på grädde mot slutet.

Riv rödkålen med en osthyvel och riv äpplet, med skal på rivjärnets grova sida. Lägg i en skål och ringla över olja och vinäger. Blanda runt. Servera biffarna med rotfrukterna och salladen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *