Canneloni på överbliven köttfärssås

Med överbliven köttfärssås kan man göra väldigt mycket! Lägga på en macka, pizza, ha i gratäng, lasagne, moussaka, paj, soppa, piroger och så vidare. I min kyl låg det några halvtorra färska lasagneplattor och lite utgången keso. Låter kanske inte så gott men med lite tomatsås, ost och en stund i ugnen så blev det en prima vardagsrätt.

Du behöver:
6-7 färska lasagneplattor
200-300 g köttfärssås
1 burk keso
500 g tomatsås
ev. en skvätt grädde
några skivor ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop köttfärssås och keso. Lägg en sträng på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form, ganska tätt. Häll på tomatsås, eventuellt lite grädde, och lägg över några ostskivor. Tillaga i ca 20 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *