Fläskpannkaka

Kvällens middag blev denna fläskpannkaka med skinka i. God med lingonsylt och ett glas mjölk!

Du behöver:
6 ägg
1,2 liter mjölk
4 dl mjöl
1/2 tsk salt
50 g smält smör
300 g fläsk/bacon/skinka

Lingonsylt till servering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggen med lite mjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, salt och smält smör. Skiva eller hacka fläskköttet och lägg det i en långpanna. Bräck det i ugnen tills det fått lite färg. Ta ut plåten och slå över pannkakssmeten. Grädda i ugnen ca 30-40 min. Lägg eventuellt över ett papper om den får för mycket färg på ytan. Servera gärna med lingonsylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *