Vardagslax

Ikväll blev det lax och rotfrukter i ugn. Hade slut på bakplåtspapper, därav folien. Det var inte så smart att lägga allt i en form för potatisen tog så lång tid att jag fick plocka ur laxen efter halva tiden. Men om man vill kan man ju förkoka potatisen lite innan. Annars, kör med separata formar och sätt in laxen när potatisen är halvfärdig.

Du behöver:
8 medelstora potatisar
3 morötter
3 palsternackor
4 bitar laxfilé
1 burk lätt-crème fraîche
citronpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och dela dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja och örtsalt. Sätt in i ugnen ca 20-25 min. Lägg laxen i en ugnsfast form. Bred över crème fraîche och krydda med citronpeppar. Sätt in formen i ugnen och tillaga tills både rotfrukterna och laxen är klara. Laxen är klar när den blivit fastare och börjar skiva sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *